Karmische koorden

Gepubliceerd op 19 oktober 2024 om 06:31

Kunnen doorbroken worden 

 

Karmische koorden

Veel mensen beseffen niet dat ze met anderen verbonden zijn door karmische koorden. Sommige van deze koorden kunnen verantwoordelijk zijn voor onze teleurstellingen, neerslachtigheid of het gevoel achtervolgd te worden door pech in de liefde, werk, sociale contacten, gezondheid, leerprestaties en meer. Dit kan ons hopeloos maken en ons geloof in onszelf doen verliezen. Maar willen we dat echt? Natuurlijk niet, we willen allemaal gelukkig, gezond, succesvol en vooruitstrevend zijn. Daarom moeten we aan de slag.

 

Onderzoek

Het is belangrijk om te onderzoeken welke emotionele blokkades we hebben in ons leven. Dit kan van alles zijn, maar enkele voorbeelden zijn: je afgewezen voelen, niet erkend worden, je niets kunt, je lelijk bent, slechte relaties, ziekte, verlating-bindingsangst en meer.

 

Besef

Het is belangrijk om te beseffen dat iedereen met wie we veel tijd doorbrengen in ons leven, of ze nu nog in leven zijn of niet, een rode draad door ons leven vormt. We zijn karmisch met hen verbonden, of we dat nu willen of niet.

 

Voorbeeld

Als voorbeeld neem ik mezelf: ik had geleerd dat ik nooit goed genoeg was en niets kon. Daarbij kreeg ik mee dat liefde een "strijd" was. Dit werd mijn waarheid als kind, met als gevolg dat ik ongelukkig was in relaties, snel opgaf bij het leren, aan veel begon maar nooit iets afmaakte, en mezelf steeds weer bevestigde dat ik niets kon. Dit maakte me alleen maar ongelukkiger en eenzamer. In eerste instantie gaf ik de mensen die me deze overtuigingen hadden bijgebracht de schuld, maar uiteindelijk moest ik mezelf afvragen waarom ik deze ideeën nog langer geloofde.

 

Kind & volwassene

Als kind kun je gemakkelijk overrompeld worden, maar als volwassene heb je de mogelijkheid om je leven te analyseren en deze patronen te doorbreken. Het is niet nodig om degenen die het je moeilijk hebben gemaakt te straffen; het echte succes ligt in het bevrijden van jezelf. Koester geen wrok, want dat houdt je alleen maar tegen. Het vergelden van kwaad met kwaad heeft nog nooit een goede oplossing geboden. Kijk maar naar wat er tegenwoordig in de wereld om ons heen gebeurt.

 

Actie

Dus tijd om in actie te komen! Hoe mooi zou het zijn om jezelf te bevrijden van innerlijke worstelingen en zo ruimte te scheppen voor een nieuw leven? Een leven dat echt bij jou past, en die gedachte maakt de uitdaging alleen maar aantrekkelijker om ervoor te gaan.

 

Inzicht

Besef het volgende: andere kunnen ons veel onrecht hebben aangedaan, maar ongetwijfeld zijn we zelf ook niet brandschoon, waardoor we andere bewust of onbewust pijn hebben gedaan. Daarom gaan we eerst met onszelf aan de slag door onszelf op te schonen.

 

Naar en met mezelf

Stap 1: Sluit je ogen en visualiseer jezelf in gedachten, staand of zittend, tegenover jezelf. Realiseer je dat je twee kanten hebt: een zonkant en een maankant. De maankant bevat al je daden die anderen niet blij hebben gemaakt. Zelfs de kleinste negatieve gedachte naar een ander is er al één. Maar wees bereid om afstand te nemen van je schaduwzijde. Concentreer je op je navel die verbonden is met jezelf aan de overkant. Tussen jullie navels zitten twee koorden, een blauwe aan de zonkant en een rode aan de maankant. Symbolisch snijd je de rode koord door en stuur je deze weg met de wind, gevolgd door licht als teken van vergeving en vertrouwen in het universum. Herhaal deze oefening totdat je merkt dat je lichaam en geest anders gaan reageren, waardoor je meer ruimte krijgt om positief te denken en te handelen.

 

Extern

Stap 2: Visualiseer iemand die jou pijn heeft gedaan, mentaal, fysiek of beide. Snijd de koord tussen jullie navel door en stuur het weg met licht en vergeving. Laat je trots varen en je zult merken dat je loslaat. Het was immers hun perspectief op de wereld en niet die van jou.

 

Geduld

Geduld is vereist bij deze oefeningen, herhaal ze keer op keer totdat je echt bevrijd bent. Veel mensen zijn je voorgegaan en hebben hierdoor meer geluk en succes ervaren dan ooit tevoren.